Friday, December 02, 2011
Hijrah


Untuk pengetahuan semua, aku dah create blog baru disebabkan masalah blogdrive yg lambat sgt loading.. blog ni mungkin akan sepi.. ntahlaa..

kalo korang sudi, sila laa lawati kisahmidah.




nilam @ 7:57 am
Make a comment
Tuesday, November 29, 2011
28 tahun


Ahad lepas, genap usiaku 28 tahun.. agak berlainan sekali rasanya hari lahirku kali ini.. tiada sambutan, tiada hadiah.. aku tidaklah mengharap.. cuma selalunya ada perkara yang membuatkan aku happy..

Menjelang 12 tgh malam tu, aku ternanti-nanti juga.. ucapan mahupun sms.. tiada.. kol 1.30am, tiada juga.. sampailah ke subuh.. akhirnya kol 8 am, abangku sayang bagi kucupan beserta ucapan hari lahir.. selang beberapa minit, dapat sms dari Kak Manja.. tghari tu dapat pula sms dr Aimi.. Kat facebook, ada beberapa orang kawan yang member ucapan di wall.. terima kasih semua..

Orang kata bila dah dewasa, tak perlu sambut hari lahir lagi.. tapi kenapa aku terasa hati pula?




nilam @ 9:14 am
Make a comment
Friday, November 25, 2011
Demam


Selang seminggu, aku demam lagi.. kali ni aku gi ke in house clinic.. doctor check, demam tak kuat pon.. tp aku rasa lemah gila especially bila berada di ofis dan juga awal malam.. air cond kat ofis ni terasa sejuk sangat.. check punya check, doctor suruh aku test darah takut2 kena denggi.. tp takleh dpt result immediately..

Nak amik darah tu pon dah ada problem.. cucuk kat tangan kanan.. darah aku pekat sgt dan warnanya merah kehitaman.. MA tu ckp darah dah beku kat hujung jarum tu menyebabkan ia tersumbat.. cucuk plak kat tangan kiri.. masalah yang sama tp akhirnya berjaya juga mendapatkan sample darah sebanyak yg diperlukan.. Petang tu dapat call dr klinik.. katanya darah aku ok.. takde denggi.. aku hanya demam biasa disebabkan jangkitan virus.. Alhamdulillah..

Arini aku masih kurang sihat.. demam mungkin dah hampir pulih.. tekak aku pula perit untuk menelan.. bila aku nganga luas-luas, aku nampak tekak aku merah dan ada ulser.. panas dalam laa tu.. hmm takpelah, sakit kan ujian dari Allah untuk menghapus dosa-dosa kecil..




nilam @ 7:27 am
Make a comment
Monday, November 21, 2011
Free ticket


Yeay! Kitorg berjaya mendapat 4 tiket free ke Bukit Gambang Resort, Pahang.. kitorg tiba di NSTP Seremban tu kol 1.30.. diorg tgh lunch break.. sejam menunggu di situ.. huhu.. plan nak gi pada 30 November ni sempena bday Alya..

Sabtu ni (26 Nov), adik angkatku Ijan akan melangsungkan perkahwinan.. adik di MRSM Serting.. adik yang pernah melukakan hati aku sbb dia sayang kakak yg lain.. amende ntah.. sayang Kakak Epal, tapi kenapa nak jadi adik angkat aku? Poning.. Dah jadi doctor pon budak ni.. baguslaa.. akak doakan Ijan bahagia..

Lately aku cam emo je pasal my past life.. bila dikenang, terlalu banyak kisah duka yang pernah aku lalui.. dari zaman kanak2 hinggalah dewasa.. semuanya buat aku sedih, kecewa, psycho.. baru2 ni aku bercerita dgn abangku sayang hinggakan tak semena2 air mata aku menitis.. di Pizza Hut.. what the???

Why me? but i know ramai lagi yg kurang bernasib baik.. pasrah jerlaa..




nilam @ 9:05 am
Make a comment
Thursday, November 17, 2011
Kumpul jgn tak kumpul


Akan berkubur ke blogdrive ni? Bila lambat sgt nak loading, ia mematahkan semangat aku untuk update blog.. huhu

Okies mari bercerita.. minggu lepas, aku demam.. minggu ni isyraf plak demam.. harapnya minggu depan takde sape yg demam laa.. biasalah penyakit musim hujan... tapi air hujan bukanlah penyebabnya.. demam berpunca dari kuman/virus..

Minggu ni kitorg insyaAllah pulang ke kampung.. pastu kitorg plan nak gi NSTP Kemayan Square untuk menukar keratan akhbar harian Metro.. setiap 10 keping metro, kita akan dapat 4 keping tiket masuk ke Bukit Gambang resort.. siapa nak bagi? Harga tiket tu bukannya murah..

Mak dah dapat 8 kpg tiket.. cukup laa utk kitorg.. mak abah, angah, ajim + tunangnya, kawan mak, aku dan abangku sayang.. anak2 kitorg masuk free laa sbb bawah 2 thn.. tp kalo nak ajak lebih ramai sedara-mara join, kena laa kumpulkan keratan metro tu lagi.. tu yg aku nak try dapatkan di seremban plak takut2 kat NSTP KL dah abis.. So far banyak juga tiket yg kitorg pernah tukar hasil daripada mengumpul keratan metro..

Hmm dah hilang mood nak blogging.. lenkali laa sambung




nilam @ 2:23 pm
Make a comment
Don't buy Vista Security
Next Page
About Me


PuTeRiNiLaM @ KeNTaNG
27 Nov 1983

FaVouRiTeS
Kak Lina - Birasku
My Fotopage
WaniCute
Fina
Zara
Iman
Aliaa
Ajee
Hazawani
Ismalina
Calendar
<< July 2020 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Tagboard
Links
Contact Me

RSS Atom
rss feed
Credits

BLOGDRIVE
TEMPLATES

Bella Blooming